Es tracta d’un servei social continuat, d’orientació i assessorament en temes socials o legals quan la família així ho requereixi. També s’informa sobre recursos i ajudes existents. Dins d’aquest servei, es presta suport continuat de la treballadora social que realitzarà seguiments familiars i coordinacions amb els altres professionals de l’equip interdisciplinari.
Aquest servei el realitza la treballadora social de l’entitat i fa el filtratge de totes les persones que arriben a la nostra entitat, ja sigui derivats d’algun servei, derivat també per un dels nostres programes o pel seu propi peu, demandant informació referent a algun familiar o conegut afectat per un trastorn mental sever.
És un servei d’informació i assessorament en tema de salut mental a la població en general, famílies desorientades (ho trauria…), persones amb diagnòstic de salut mental, estudiants de grau amb assignatures de salut mental i població en general que tingui interès en aquest àmbit.
Telèfon:973606376
Horari d’atenció: 9.00 h a 13:00 h de dilluns a divendres.
Servei d’atenció psicològica que pretén donar resposta als familiars de persones afectades de malaltia mental, informació sobre els trastorns mentals, recursos psicològics i d’actuació per tal de fomentar la seva integració familiar i social. Es tracta d’un servei integral a la persona. S’intenta prevenir sobre estats emocionals negatius i trastorns derivats de la problemàtica específica que suposa tenir un familiar amb una malaltia mental. Es tracta de buscar la millor posició d’equilibri entre l’autonomia personal, la qualitat de vida i el nivell de suport especialitzat necessari per mantenir-nos. L’atenció individualitzada té com a finalitat bàsica la millora i /o manteniment de la qualitat de vida de la persona afectada, la prevenció del deteriorament familiar, l’increment de les capacitats socials, la potenciació de la formació i la inserció laboral i la coordinació d’actuacions dels diferents recursos institucionals i comunitaris.
Mitjançant grups psicoeducatius, es forma a les famílies sobre els trastorns mentals severs, les seves tipologies, característiques, simptomatologia, pautes sobre com afrontar-ho de forma eficient, eines per a la millora de la convivència… es programen grups on es reuneixen amb una periodicitat mensual (bimensual no) i compten amb el suport de la psicòloga.
Prèvia formació dins dels Grups Psicoeducatius, es programen reunions periòdiques entre les famílies de persones amb un trastorn mental que es troben periòdicament bimensualment per tal d’expressar i compartir l’experiència entre persones amb una problemàtica comú. L’objectiu general és oferir donar suport psicològic a les persones que conviuen amb una persona que té diagnosticat un trastorn mental i que ja han passat per tot el procés d’atenció individual, grupal.
El grup d’ajuda mútua pretén estar actiu durant tot l’any. Les reunions es realitzaran previ calendari acordat.
Tallers psicoeducatius: Sessions de formació i informació als familiars sobre la malaltia mental i l’atenció a la persona afectada.
Programa d’oci dirigit a famílies de persones amb problemàtica de salut mental vinculades a l’entitat i que té com a finalitat oferir espais on les famílies puguin disposar de temps de lleure que els hi permeti compartir experiències, participar en un context de gaudi i, en definitiva, crear espais de desconnexió i d’esbarjo. Es fa mitjançant sortides lúdiques i culturals programades anualment i mitjançant tallers puntuals i/o impartició de monogràfics d’interès general.